Saveti

Na temu zdravlja i higijene vaših zuba

Prvi put kod zubara

Već smo rekli da se taj prvi put dete upoznaje sa ordinacijom, instrumentima, stolicom, gde se vozi, samo sipa vodu (pritiskom na dugme), što na decu ostavlja poseban utisak.

Bilo bi dobro da u ordinaciji postoje šarene čaše, maske, komprese, koje će animirati dete i ostaviti utisak sredine prihvatljivije dečijoj mašti. Stomatolog treba da proceni tip deteta, i uspostavi komunikaciju šaljivu ali autoritativnu, radi buduće kvalitetne saradnje.

Ukoliko su deca kod zubara već u prvoj poseti raspoložena i žele, može se obaviti pregled i eventualno zaliti fisure. Takođe, ukoliko je dete raspoloženo i želi da sarađuje, treba mu demonstrirati pravilnu tehniku pranja zuba na modelu, uz obaveznu napomenu da sledeći put želimo da vidimo rezultate pranja zubića.

Roditelj treba da objasni detetu šta da očekuje kod zubara i da mu prezentuje pregled zubića na najbolji i najprijemčiviji način, a na stomatologu je da to i realizuje.

Ukoliko dete prvi put iz ordinacije izadje zadovoljno, velika je verovatnoća da će odlasci stomatologu u budućnosti biti zabavna, a ne mučna i neprijatna obaveza.

Preuzeto sa sajta http://www.ordinacijavukovic.rs

Potrebne su vam naše usluge ?

Ne čekajte javite se odmah !

Ljudi koji su već bili kod nas

Šta kažu naši pacijenti

Mi smo tu da Vam vratimo osmeh na lice!

Termine možete zakazati na:

Pratite nas

© 2018 Stomatološka ordinacija Studio 32 Novi Sad

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.