Saveti

Na temu zdravlja i higijene vaših zuba

Dečiji stomatolog – Popravka zuba

Popravka zuba, koja uključuje eliminaciju karijesa i bušenje zuba, je uglavnom bolna i treba joj pristupiti sa puno strpljenja. Najbolje je koristiti gel anestetik koji lokalno deluje na sluzokožu, pri čemu se bol od uboda igle anestetika svodi na najmanju moguću meru. Tada će intervencija biti bezbolna za malog pacijenta i omogućiti doktoru saniranje zuba bez kompromisa.

Ukoliko deca kod zubara dođu sa već postojećim bolom, znači da je karijesna lezija (šupljina) došla do komore pulpe (živca) i uzrokovala njeno otvaranje. U tom slučaju se vrši devitalizacija mlečnog zuba, koja može biti vitalna i mortalna, a o samoj tehnici odlučuje stomatolog prema situaciji.

U takvim slucajevima je potrebna uglavnom još jedna poseta stomatologu radi definitivnog saniranja i plombiranja zuba. Od izuzetnog značaja je saniranje karijesa mlečnih zuba i maksimalno odlaganje njihove ekstrakcije (vadjenja) u ranom uzrastu, jer oni čuvaju mesto stalnim zubima.

Po pravilu, kod prerano izvađenih mlečnih zuba, javlja se nedovoljan razvoj vilica i nastaje teskoba kada dodje do nicanja stalnih zuba. Zato je jako bitno popravljati mlečne zube i sanirati ih blagovremeno, a kod zdravih, zaliti fisure preventivno.

Kompletnu brigu o zubima Vašeg mališana možete sa sigurnošću i poverenjem prepustiti našem stručnom timu u stomatološkoj ordinaciji Vuković i biti sigurni da ste svom detetu obezbedili najbolji i najstručniji stomatološki tretman. Kontaktirajte nas preko Konktak strane i zakažite posetu sa svojim detetom, a za još korisnih saveta pratite našu fejsbuk stranicu.

Preuzeto sa sajta http://www.ordinacijavukovic.rs

Potrebne su vam naše usluge ?

Ne čekajte javite se odmah !

Ljudi koji su već bili kod nas

Šta kažu naši pacijenti

Mi smo tu da Vam vratimo osmeh na lice!

Termine možete zakazati na:

Pratite nas

© 2018 Stomatološka ordinacija Studio 32 Novi Sad

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.